اسید فولیک با سرطان روده مقابله می کند

مصرف مشتقات اسید فولیک ممکن است باعث کاهش خطر سرطان روده در افرادی که مستعد بیماری هستند، شود. نتایج یک تحقیق جدید نشان داده که، مشتقات اسید فولیک (که به طور طبیعی در غذاها یافت می شود) می توانند موجب کاهش فعالیتهای غیر طبیعی سلولها در روده گردند.
اخیرا به موجب نتایج ضد و نقیضی که از تحقیقات مختلف بدست آمده اهمیت برنامه سالم غذایی در جلوگیری از سرطان روده مورد بحث قرار گرفته است.

قبلا تصور می شد که میوه ها و سبزیجات تنها به خاطر داشتن فیبر، احتمال ابتلا به سرطان روده را کاهش می دهند، اما تحقیقات جدید اثبات کرده که جذب فیبر تاثیر اندکی بر جلوگیری از بروز سرطان روده می گذارد.

به موجب این مطالعات اثبات شد، که مواد مغذی دیگری در میوه ها و سبزیجات وجود دارند که به کاهش خطر سرطان روده کمک می کنند.

این باعث شد که یک گروه محقق ایرلندی از انسیتو علوم آزمایشگاهی در بیمارستان رویال ویکتوریا واقع در بلفاست، تاثیر مشتقات فولیت بر روی روند تکثیر سلولهایی که فعالیت غیر طبیعی دارند را در سرطان روده اندازه گیری کنند.

در این تحقیقات 11 فردی را که سابقه عود سرطان روده داشتند به دو گروه تقسیم کردند. گروه اول در هر روز و به مدت سه ماه 2 میلی گرم اسید فولیک مصرف نمودند وگروه دوم از داروهای بی اثر استفاده نمودند.

در آغاز تحقیقات، تفاوتی بین دو گروه مشاهده نشد، ولی در پایان، محققان دریافتند که فعالیت غیر طبیعی سلولها افت قابل توجهی را در گروه اول که اسید فولیک مصرف کرده بودند، نشان داد. زمانی که مصرف مشتقات اسید فولیک متوقف شد، فعالیتهای سلولی به وضع قبل از مصرف دارو بازگشت.

محققان اظهار داشتند که این یافته ها اثبات می کند که فولیت خطر سرطان روده را از طریق ترمیم سلولهای تخریب شده، کاهش می دهد. اگر تحقیقات بیشتری این نتایج را تایید کنند، مشتقات اسید فولیک ممکن است روشهای ارزشمندی را برای کاهش خطر سرطان روده، در افرادی که مستعد این بیماری هستند، در اختیار قرار دهد. اما آنها اخطار داده اند که مشتقات اسید فولیک ممکن است برای افرادی که مبتلا به سرطان پیشرفته هستند و یا افرادی که داروهای ضد صرع مصرف می کنند و نیز کسانی که کمبود ویتامین B12 دارند خطرناک است.

/ 0 نظر / 43 بازدید